Is this email not displaying correctly? View it in your browser.
Τεύχος 10 | 30 Νοεμβρίου 2020
ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΥ
ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ
ΒΡΑΒΕΙΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΗ
ΑΡΙΣΤΕΙΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ
ΣΠΕΚ RADIO TV
Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020
21:30 ώρα Ελλάδας
Η 1η Συνάντηση της Δ.Α.Δ.Α.
Η Ψηφιακή Λέσχη Ανάγνωσης του ΣΠΕΚ

Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου (ΣΠΕΚ) και η Ψηφιακή Λέσχη Ανάγνωσης Δ.Α.Δ.Α (Δ-ιαβάζω, Α-ναλύω, Δ-ιαλογίζομαι, Α-νελίσσομαι) του ΣΠΕΚ/ Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου/ ΣΠΕΚ - την οποία διοργάνωσε από το 2020 προς όφελος των απανταχού αναγνωστών Ελλάδας Κύπρου και Ομογένειας - σας προσκαλούν στην ψηφιακή παρουσίαση του βιβλίου που εξέδωσε και έχει τίτλο «ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ ΠΟΙΗΣΗΣ ΝΕΩΝ –Για την Κική Δημουλά’’ (Εκδόσεις Αρχύτας, 2020) την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα Ελλάδας 21:30, διάρκειας μέχρι τις 22:30.Η τηλε-συνανάγνωση και ο διάλογος που θα ακολουθήσει θα λάβουν χώρα ψηφιακά με την υποστήριξη της διεθνούς πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων - τηλεσυναντήσεων ΖΟΟΜ. 

Συντονισμός: Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά, Πρόεδρος ΣΠΕΚ


Εισαγωγή: Δρ Ιωσήφ Σ. Ιωσηφίδης, Πρόεδρος Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου, Αντιπρόεδρος ΣΠΕΚ 



Χαιρετισμός: 

Ζωή Σαμαρά, Ομότιμη Καθηγήτρια Α.Π.Θ., Ποιήτρια, Συγγραφέας
Νίκος Ευθυμίου, Φιλόλογος, Κριτικός, Ερευνητής

Έλενα Καραγιάννη Βαρνάβα, Φιλόλογος, Δοκιμιογράφος, Συγγραφέας


Ομιλητές:

Νέοι και Νέες που συμμετείχαν με έργο τους στην Ανθολογία του ΣΠΕΚ "Για την Κική Δημουλά".



Θέσεις και Ερωτήσεις:

Από τους συμμετέχοντες.



Δικαίωμα ενεργής συμμετοχής στην Ψηφιακή Λέσχης Ανάγνωσης του ΣΠΕΚ "Δ.Α.Δ.Α.", σε πραγματικό χρόνο, που θα πραγματοποιηθεί 4/12/2020, έχουν όσες και όσοι ενδιαφερόμενοι επικοινωνήσουν μαζί μας στο email: [email protected] και δηλώσουν συμμετοχή. 



Εδώ θα ενημερωθείτε για τη Δ.Α.Δ.Α. και θα βρείτε τη Φόρμα / Αίτηση Συμμετοχής 



Με την παραλαβή του αιτήματός σας για συμμετοχή στην Ψηφιακή Λέσχη Ανάγνωσης του ΣΠΕΚ "Δ.Α.Δ.Α." θα σας στείλουμε στο email σας την πρόσκληση συμμετοχής στο Zoom meeting. Από αυτή εσείς κρατάτε και αξιοποιείτε για να συνδεθείτε μαζί μας α) την διεύθυνση "Join Zoom Meeting", β) το Meeting ID και γ) το Password. Τα ελάχιστα προαπαιτούμενα για μια επιτυχή σύνδεση στο ΖΟΟΜ είναι μια καλή ταχύτητα σύνδεσης στο ίντερνετ, κάμερα και μικρόφωνο.



Η 1η Συνάντηση της Ψηφιακής Λέσχης Ανάγνωσης "Δ.Α.Δ.Α." του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου θα δημοσιευθεί την επόμενη μέρα στο κανάλι YouTube του ΣΠΕΚ, στη σελίδα Facebook του ΣΠΕΚ και στον διεθνή ιστότοπο του ΣΠΕΚ, με ηλεκτρονική διεύθυνση: https://cultural-association.org 


Η Λέσχη Ανάγνωσης ‘ΔΑΔΑ’ (Δ-ιαβάζω, Α-ναλύω, Δ-ιαλογίζομαι, Α-νελίσσομαι) του ΣΠΕΚ θέλει να μοιάσει με κηρήθρα για μέλισσες που μελιτοποιούν και κομίζουν γύρη από άνθος σε άνθος.

Image description

«Για την Κική Δημουλά» είναι ο τίτλος της Ανθολογίας Νέων που κυκλοφορεί από τον Σύνδεσμο Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου σε συνεργασία με τις εκδόσεις Αρχύτας. 41 νέοι-νέες γράφουν το δικό τους ποίημα/ πεζόμορφο, εμπνεόμενοι από το έργο της Κικής Δημουλά, μας παρουσιάζουν τον εαυτό τους και απαντούν σε ερωτήσεις περί ποίησης και έμπνευσης. Η φιλολογική εποπτεία και ο χαιρετισμός της έκδοσης έγινε από μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης του ΣΠΕΚ: Ζωή Σαμαρά, Ομότιμη Καθηγήτρια Α.Π.Θ., Νίκος Ευθυμίου, Φιλόλογος, Δρ Ιωσήφ Σ. Ιωσηφίδης, Πρόεδρος Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου και Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου.



Διαβάστε το Δελτίο Τύπου Κυκλοφορίας της έκδοσης.



Ενημερωθείτε για τους συμμετέχοντες στην παρούσα ανθολογία.

Το Μήνυμα της Προέδρου του ΣΠΕΚ

Αγαπητοί Συνεργάτες, Μέλη και Φίλοι του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου, υποδεχόμαστε τον πρώτο μήνα του χειμώνα με την 1η ψηφιακή συνάντηση της Δ.Α.Δ.Α.. 

Ο ΣΠΕΚ φιλοδοξεί ώστε τα μέλη με την ανάγνωση να διευρύνουν τους ορίζοντες, το πνεύμα, την αντίληψή τους. Διότι στην ερώτηση των παλαιών γραφών ‘Γνωρίζεις αυτά που διαβάζεις;’ απαντά η συλλογική σοφία της Ομάδας. Διότι ένας γράφει μόνο όσα γνωρίζει, ή νομίζει ότι γνωρίζει. Αλλά όταν διαβάζει, τότε ακούει ανεπαίσθητα τον συγγραφέα να του μιλά και επιπλέον διαλογίζεται με άλλους της Ομάδας και έτσι κερδίσει πολλαπλά. Δεν τρώει απλώς την τροφή, αλλά μπορεί και να τη χωνεύει. Ποιος καταλαβαίνει καλά ένα βιβλίο αν δεν ‘ζήσει’ μέρος από το περιεχόμενό του; Αλλιώς χωρίς ανάλυση και στοχασμό ελάχιστα μένουν στο μυαλό.




Με τη Λέσχη Ανάγνωσης ο (τηλε)αναγνώστης δεν συναναστρέφεται μόνο ενδιαφέροντα, καλλιεργημένα άτομα, αλλά κερδίζει από την κοινωνική αλληλεπίδραση και την πνευματική διαδραστικότητα. Μπορεί επίσης να εισηγείται στην Ομάδα ένα βιβλίο για συν-ανάγνωση και συν-ανάλυση. Ίσως βρει θέματα του βιβλίου που αφορούν τον ίδιο ή δικό του, ίσως βρει λύσεις, ή αλλάξει γνώμη για κάτι που πριν το αντιλαμβανόταν αλλιώς. Ακούγοντας 10 αναλύσεις/ προσεγγίσεις των άλλων της Ομάδας είναι σαν να διαβάζει δέκα βιβλία. Η Λέσχη Ανάγνωσης είναι η κηρήθρα για τις μέλισσες που μεταφέρουν τη γύρη από άνθος σε άνθος.



Καλό Μήνα με Υγεία πάνω από όλα!

Καλή διαδικτυακή αντάμωση!



Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά

Image description
Image description
Image description
Facebookicon
Twittericon
Instagramicon
Facebookicon

Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου 2020 | All Rights Reserved


www.cultural-association.org  |  [email protected] 


If you want to unsubscribe, click here.