Is this email not displaying correctly? View it in your browser.
Ambacht in Beeld - films - festival - symposium
Image description

Ambacht in Beeld Nieuws
Na het Ambacht in Beeld Film Festival in maart werd het stil, maar we hebben uiteraard niet stil gezeten! 


In deze nieuwsbrief geven wij graag een update over de activiteiten die we dit najaar organiseren, waaronder het festival in De Hallen, een symposium in Pakhuis de Zwijger en filmvertoningen in Zaandam en Rotterdam. 
Het merendeel van deze activiteiten kan, met inachtneming van de huidige veiligheidsvoorschriften, doorgang vinden. Over ons grootste evenement, het Ambacht in Beeld Festival in De Hallen, hebben we nog geen zekerheid. Of we je op zaterdag 26 en zondag 27 september in De Hallen in Amsterdam kunnen verwelkomen, hangt af van landelijke Corona maatregelen. Als backup data hebben we 14 en 15 november gereserveerd, dus houd deze ook vast vrij in de agenda!

We houden je natuurlijk op de hoogte, ook via Facebook, Instagram, Twitter, en nodigen je intussen van harte uit om het festivalprogramma te bekijken.Graag tot binnenkort! 
Namens het team van Ambacht in Beeld,Wendy van Wilgenburg
Directeur

Ambacht in Beeld Festival in De Hallen – 26 en 27 september 


De achtste editie van het Ambacht in Beeld Festival staat gepland op zaterdag 26 en zondag 27 september. Mocht het festival dan geen doorgang kunnen vinden, dan hebben we zaterdag 14 en zondag 15 november als backup data. Noteer beide weekenden alvast in de agenda!

Ambachtslieden uit binnen- en buitenland komen hun kennis en ervaring delen met het publiek. Er zijn demonstraties en toegankelijke workshops voor alle leeftijden en ook een aantal verdiepende masterclasses. Toegang tot De Hallen en deelname aan een deel van de activiteiten voor kinderen is gratis. Tickets voor de workshops en masterclasses gaan in principe op dinsdag 1 september in de verkoop via www.ambachtinbeeldfestival.nl


Op de website vind je het programma vele workshops met ambachten die nog niet eerder op het festival te zien waren, naast terugkerende onderdelen zoals smeden, houtdraaien en pottenbakken. Denk bijvoorbeeld aan: pijlpunten maken uit vuursteen, papier beschilderen volgens de Ebru techniek uit Turkije, het leren van de angisa vouwtechniek uit Suriname en het delicate Chinese food sculpting.

Image description
Image description
Image description
Image description
Image description
Image description

Symposium in Pakhuis de Zwijger – 15 septemberVoorafgaand aan het festival organiseren we jaarlijks een verdiepend symposium in Pakhuis de Zwijger, dit jaar op dinsdagavond 15 september. Het aantal tickets is beperkt, maar de bijeenkomst zal ook via livestream te volgen zijn. We belichten dit jaar het thema ‘ambacht en educatie’ vanuit verschillende expertises. 

Welke vormen van educatie zijn er voor het doorgeven van ambachtelijke vakkennis? Wat kunnen we leren van bijvoorbeeld de Japanse scholing? Hoe is het onderwijs in Nederland georganiseerd? Hoe leer je anno 2020 een ambacht?

Meer informatie is binnenkort te vinden op www.ambachtinbeeldfestival.nl

en via onze social media kanalen (Facebook, Instagram, Twitter). 

Image description

Ambacht in Beeld: specials in Zaandam en Rotterdam


Op zondag 6 september 2020 en zondag 11 oktober 2020 vertonen we een aantal prachtige documentaires over ambachtelijk meesterschap in filmtheater De Fabriek in Zaandam. De films zijn tijdens het Ambacht in Beeld Film Festival in première gegaan en worden gecombineerd met talks met Amsterdamse en Zaanse ambachtslieden. Zondag 6 september 2020, aanvang 16.30 uur 

A Time for Making + The Bowl (klik hier voor tickets)

De documentaire ‘A Time for Making’ gaat over het prachtige Canadese eiland Gabriola, met negen portretten van gedreven ambachtslieden. Aansluitend vertonen we de korte film ‘The Bowl’, een portret van Ingrid Guldenaar over haar zus, kunstenares Barbara Guldenaar
Zondag 11 oktober 2020, aanvang 16.30 uur

Carving the Divine + Table # 6 (klik hier voor tickets)

‘Carving the Divine’ is een unieke en intieme documentaire over het leven en artistieke proces van hedendaagse Busshi, meesters die op ambachtelijke wijze houten Boeddhabeelden maken volgens een 1400 jaar oude traditie. Als voorfilm vertonen we ‘Table # 6’ van Daan Simons en Gonzalo Fernandez, waarin het maakproces van een tafel met Japanse houtverbindingen centraal staat.
Ambacht in Beeld goes Rotterdam!

Om alvast te noteren: op maandag 7, dinsdag 8 en woensdag 9 december zijn we te vinden in het schitterende nieuwe Theater Zuidplein in Rotterdam! Daar vertonen we drie avonden lang prachtige documentaires over ambachtelijk meesterschap, met talks door Rotterdamse makers. Meer nieuws volgt binnenkort!

Facebookicon
Twittericon
Instagramicon
Facebookicon
Image description
If you want to unsubscribe, click here.