Is deze e-mail niet goed leesbaar? Bekijk hem in je browser.

Het nieuwe politietrainingscentrum in Goetsenhoven (Tienen) is in gebruik genomen door de verschillende politiezones uit de regio op 1 september 2020, rekening houdend met de Covid-19-afspraken. Het politietrainingscentrum kwam er op vraag van het Burgemeestersoverleg Oost-Brabant.

Tijdslijn

 • Zomer 2013: de schietstand in Leuven in de gebouwen van EcoWerf is verouderd en te klein. Interleuven krijgt de opdracht om het dossier te onderzoeken. 
 • 2016: de beslissing valt om een nieuw complex op de vroegere militaire site in Goetsenhoven te bouwen. De verwerving van de gronden start en de afdeling Gebouwen & Infrastructuur van Interleuven tekent de plannen uit.
 • Midden 2018: vergunningen verkregen, lancering van de aanbesteding.
 • Januari 2019: start van de werken
 • Augustus 2020: werken voltooid met enkele maanden vertraging door Covid-19. 
   reportage ROB


   Interleuven stelt de resultaten voor van het co-creatieproces ‘samen naar een circulair bedrijventerrein’ van het project CIRCULER.
   Bedrijven, bewoners en experten dachten aan de hand van zes verschillende thema’s acties uit om het bedrijventerrein van de toekomst vorm te geven.
   Deze acties werden gebundeld in een toolbox voor de (her)ontwikkeling van circulaire bedrijventerreinen.
   Op 10 december 2020 om 15 uur geeft Interleuven meer duiding bij deze toolbox, waarna je deze ook kan downloaden.

   Tijdens het webinar zullen ook lokale partners delen hoe zij met de toolbox aan de slag gaan op het bedrijventerrein Haasrode in Leuven. Schrijf je hier in.

     Vanaf 9 november 2020 kun je in onze regio twee wagens met 360°-camera’s spotten. De wagens van Cyclomedia verzorgen de mobile mapping in Oost-Vlaams-Brabant.

     Tot eind juni 2019 bood Informatie Vlaanderen de Mobile Mapping toepassing aan maar deze dienstverlening werd intussen stopgezet. Interleuven nam daarop het initiatief om een groepsaankoop op te starten om de toepassing te vervangen. We werken hiervoor samen met het Nederlandse bedrijf Cyclomedia. Momenteel maken al 10 gemeentebesturen gebruik van ons aanbod.

     Indien je ook interesse hebt in de ondersteuning van Interleuven bij de actualisering van de gedetailleerde beelden van jouw gemeente, neem dan contact op met Emma De Proft.

     Mobile mapping
     Image description

     Op vrijdag 25 september werd het eerste Hoppinpunt van Vlaams-Brabant ingehuldigd in de stad Zoutleeuw. Deze realisatie gebeurde met ondersteuning van Interleuven, Autodelen.net en de provincie Vlaams-Brabant binnen het door de Vlaamse overheid gesubsidieerde project ‘Maak een mobipunt’ (deze term werd nu vervangen door ‘Hoppinpunt’).

     Een Hoppinpunt wordt naar voor geschoven als één van de innovatieve oplossingen om de mobiliteitsknoop in onze regio aan te pakken. Het is een centraal gelegen plaats waar mensen vlot de overstap kunnen maken van het ene transportmiddel naar het andere. Bovendien zijn dergelijke locaties ook een ideale gelegenheid om als ontmoetingsplaats in te richten door er eveneens andere dienstverlening aan te bieden dan louter een mobiliteitsaanbod.

     Indien je ook interesse hebt in de raamovereenkomst ‘gedeelde e-mobiliteit’, neem dan contact op met Rikkert Maes ([email protected] of 016 28 42 55).

     

     Indien je ook interesse hebt in de ondersteuning van Interleuven bij de uitbouw van een Hoppinpunt, neem dan contact op met Annemie Troosters ([email protected] of 016 28 42 73).

     Aanleg stuk fietssnelweg tussen Leuven en Aarschot

     In opdracht van gemeente Rotselaar ontwierp Interleuven een deel van de fietssnelweg Leuven-Aarschot. De afdeling Gebouwen & Infrastructuur zorgde voor de opmaak van een subsidiedossier, de omgevingsvergunningsaanvraag en het aanbestedingsdossier.
     De werken zijn gestart na het verlof van de zomer 2020. De werfopvolging en de veiligheidscoördinatie wordt eveneens door Interleuven uitgevoerd.

     Het traject loopt tussen de Abdijlaan (achter het Montfortcollege) en het Pad Onder ’t Spoor nabij het station in Wezemaal. De fietssnelweg wordt aangelegd in asfalt en zal voorzien worden van verlichting en een rustpunt ter hoogte van de Duitsveldbaan. 

     Het einde van de werken is, afhankelijk van de weersomstandigheden, voorzien voor eind 2020.

     Image description
     Welkom aan boord

     Wij heten deze maand Marlies Vervoort, Etienne Koreman en Cédric Haex welkom bij Interleuven. 

     Marlies en Etienne startten binnen het team RO. Marlies werkt zowel op ruimtelijke planning als mobiliteit. Ze is afgestudeerd als master in de geografie, specialisatie stadsgeografie aan de KU Leuven. Etienne werkt als ruimtelijke planner. Hij is net afgestudeerd als sociaal geograaf in Utrecht met een pre-master sociale geografie & planologie en een master in Urban Geopgraphy: Neigbourhoods & Residential Dynamics. 

     

     Cédric gaat mee de projecten bij het GIS-team in goede banen leiden. Hij heeft een master in de geografie behaald met een specialisatie in GIS en spatial modeling aan de KU Leuven.
     

     We zijn nog steeds op zoek naar JOU! Wil jij werken voor het ondernemendste bedrijf van Leuven? Solliciteren!

     vacature
     Image description

     Nieuwsbrief van de intergemeentelijke vereniging Interleuven. 

     ​​​​​​​www.interleuven.be / [email protected]

     Facebookicon
     Twittericon
     Instagramicon
     Klik hier om je uit te schrijven.
     Powered by Sender.net