‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Is deze e-mail niet goed leesbaar? Bekijk hem in je browser.
Image description

Interleuven bouwt met proefproject aan het bedrijventerrein van de toekomst

Op het bedrijventerrein Keiberg-Vossem realiseert Interleuven in samenwerking met de gemeente Tervuren een kwaliteitsvol en duurzaam bedrijventerrein.

Interleuven gelooft in de positieve impact van een bedrijventerrein en werkte voor Keiberg-Vossem, samen met De Watergroep een proefproject uit. Al het water van verharde oppervlakken wordt verzameld in een bekken en gezuiverd. Het water is daarna beschikbaar voor de bedrijven, ook bij periodes van langdurige droogte.

De collectieve aanpak van het waterbeheer en samenwerking zorgt voor meer garanties om stappen vooruit te zetten en de vooropgestelde doelstellingen effectief te halen.

Bekijk de reportage van KanaalZ hieronder:

Kanaal Z 2021 - Afl. 2 Circulariteit: collectief regenwatersysteem
Lees meer over het project Keiberg-Vossem

Interleuven organiseert Participatiestudio editie 2

Na het succes van de Participatie studio editie 1 (in 2018), zal Interleuven opnieuw de handen in elkaar slaan met enkele participatiespecialisten en de VRP. In navolging op de eerste editie, waaraan vier van onze gemeenten deelnamen, worden opnieuw vier gemeentelijke participatietrajecten gekozen om onder de loep te nemen. Het doel is dan ook dat elke gemeente tijdens het traject werkt op een eigen lopend participatieproces en dat we collectief kunnen leren uit deze vier processen.De vaste begeleiding van de Participatie Studio zal gebeuren door Oswald Devisch (Universiteit Hasselt) en Jakob Vandevoorde of Jan Denoo (Endeavour). Afhankelijk van de vragen van de deelnemers zullen zij andere facilitators betrekken. Nadat Interleuven in 2018 de spits afbeet werd ook in de vier andere Vlaamse provincies een zelfde traject opgestart. De lessen die hieruit getrokken werden zorgen ervoor dat dit praktische vormingstraject nu helemaal op punt staat.Momenteel worden drie trajecten uit verschillende van onze gemeenten besproken om deel te nemen. Er is dus nog ruimte voor een vierde traject. Loopt in uw gemeente momenteel een participatietraject dat in aanmerking komt? Neem gerust contact met ons op.De aanvang van de Participatie Studio wordt voorzien voor het najaar 2021.

Meer over de participatiestudio's

Vlot terug naar school in Hoegaarden

Ondertussen zijn de kinderen een maand teruggekeerd naar de schoolbanken. In de gemeentelijke basisschool Hoegaarden betekende dat niet alleen een nieuw schooljaar maar ook nieuwe lokalen. De voorbije jaren nam het aantal leerlingen steeds verder toe en een uitbreiding drong zich op. Dankzij de technische mensen van Interleuven werden in totaal drie nieuwe leslokalen ingericht die op 1 september in gebruik werden genomen. Tegelijk werden ook de sanitaire voorzieningen uitgebreid en werd er voor de kinderen een nieuw speeltoestel en nieuwe fietsenstalling geplaatst.

Image description
Image description
Welkom bij Interleuven
Image description

Deze maand heten we een nieuwe collega van harte welkom bij Interleuven! Onze nieuwe medewerker Laurien Maes neemt haar plaats in op de dienst milieu. Daar zal zij het handhavingsteam versterken. Welkom! 

Nieuwe vacature(s)

Zelf interesse om ons team te versterken? Of ken je iemand die perfect binnen het IL-plaatje past? Hou alvast al onze kanalen in de gaten voor nieuwe vacatures!

Image description

Nieuwsbrief van de intergemeentelijke vereniging Interleuven. 

​​​​​​​www.interleuven.be / [email protected]

Facebook icon
Twitter icon
Instagram icon
Klik hier om je uit te schrijven.
Powered by Sender.net