‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Is deze e-mail niet goed leesbaar? Bekijk hem in je browser.
Image description

Nieuw klimaatactieplan SECAP goedgekeurd in Glabbeek

Image description

De gemeente Glabbeek engageert zich om minstens 40% minder CO2 uit te stoten op haar grondgebied tegen 2030. Hiermee wil de gemeente haar bijdrage aan de klimaatverandering sterk verminderen en de uitstoot van broeikasgassen drastisch terugdringen. Daarom werd een klimaatactieplan opgesteld en goedgekeurd dat betaalbaar, concreet én haalbaar is. Op die manier komt de gemeente tegemoet aan het engagement dat werd aangegaan bij de ondertekening van het Burgemeestersconvenant voor Klimaat en Energie 2030.De intergemeentelijke milieudienst van Interleuven stond in voor de opmaak van het goedgekeurde klimaatactieplan. Ook in de verdere uitvoering van het klimaatactieplan blijft Interleuven als coördinator van het Burgemeestersconvenant haar steun aanbieden aan de gemeente.

Neem contact voor meer info

Nieuwe participatiestudio op gang getrapt

Op 21 december 2021 werd tijdens een intakegesprek een nieuwe editie van de participatiestudio op gang getrapt. Omwille van de geldende coronamaatregelen vond deze eerste ontmoeting digitaal plaats. Onder begeleiding van participatiespecialisten van de Universiteit Hasselt (Oswald Devisch) en Endeavour (Jakob Vandevoorde of Jan Denoo) zullen vier participatietrajecten uit Vlaams-Brabantse gemeenten behandeld worden. Het is de tweede editie van de participatiestudio in Vlaams-Brabant, nadat Interleuven in 2018 voor het eerst deze werkgroep organiseerde.Concreet worden er participatietrajecten behandeld die lopende zijn in de gemeentes Kortenberg, Rotselaar, Tremelo en Boutersem. De deelnemers komen samen tijdens vier leerdagen die telkens in één van de gemeentes georganiseerd worden. Tijdens deze leerdagen worden concrete vragen uit de lopende participatieprocessen behandeld. De eerste leerdag vindt plaats op 8 februari 2022.

Meer over de participatiestudios

Tweede fase uitgifte Keiberg-Vossem in opstart

Image description

Op het nieuwe bedrijventerrein Keiberg-Vossem, gelegen aan de Leuvensesteenweg (N3), gaat eerstdaags de tweede fase van de uitgifte van start. In een eerste fase werden de terreinen langsheen de interne ontsluiting in de markt gezet. In deze tweede fase komen de terreinen op de zichtlocatie langsheen de Leuvensesteenweg aan bod. De ontwikkeling van het bedrijventerrein is het resultaat van een samenwerking tussen de gemeente Tervuren en Interleuven. Hou zeker al onze kanalen in het oog om de lancering van deze uitgifte niet te missen! 

Projectwebsite

TERTS en Solarise inspireren tot duurzamer ondernemen

Image description

Afgelopen vrijdag 28 januari sloegen interreg-projecten Solarise en Terts de handen in elkaar om een online inspiratie-event te organiseren. Aan de hand van enkele concrete projecten en initiatieven die de afgelopen jaren tot stand kwamen werd onder meer een antwoord gegeven op de vraag 'Hoe ga je als ondernemer op een duurzame manier om met energie en zorg je voor lagere energiekosten?'. Deelname was gratis, de opname van het event kan je ondertussen ook online bekijken. 

Bekijk de opname
Welkom bij Interleuven

Deze maand heten we een nieuwe collega van harte welkom bij Interleuven! Een korte kennismaking:

Image description

Enkele weken geleden verwelkomde de dienst Ruimtelijke Ordening Lina Segers. Lina is socioloog en ruimtelijk planner en afkomstig uit Antwerpen. Bij Interleuven komt Lina met veel enthousiasme het RO-team versterken! In haar vrije tijd maakt ze graag lange (berg)wandelingen, bakt ze af en toe eens een taart of is ze vaak op een tennisterrein terug te vinden. Welkom!

Nieuwe vacature(s)

Zelf interesse om ons team te versterken? Of ken je iemand die perfect binnen het IL-plaatje past? Hou alvast al onze kanalen in de gaten voor nieuwe vacatures!

Image description

Nieuwsbrief van de intergemeentelijke vereniging Interleuven. 

​​​​​​​www.interleuven.be / [email protected]

Facebook icon
Twitter icon
Instagram icon
Klik hier om je uit te schrijven.
Powered by Sender.net